Hur du mäter din hund.

 
 
OBS ! Ange alltid hundras oavsett om ni beställer halsband eller sele. Behöver ni hjälp att mäta, tveka inte att höra av er så guidar jag er via telefon !!   019-285120  070-2518936

                                                

                                                  Nomehalsband

Nomehalsbanden är ju av halvstrypmodell, med en fodrad halsdel och en strypdel. Det är alltså två mått jag behöver. Ett när halsbandet är i "strypt" läge runt halsen. Och ett mått då halsbandet kan föras över hundens huvud.

När du mäter till den fodrade delen, så tar du måttbandet runt halsen, håll kvar måttet och för upp det mot nacken. Det är bra om inte hunden kan backa ur det ! Sedan tar du mått runt bredaste stället på huvudet. Tänk på att inte mäta för tight, halsbandet ska ju kunna glida lätt över huvudet. Testa att hålla det måttet på måttbandet och för det fram och tillbaka över huvudet. Har hunden mycket kraftig hals, så kanske du måste lägga till några centimeter, så halsbandet inte sitter för tight runt halsen i "ostrypt" läge. Det är viktigt att du mäter noggrant, jag syr ju efter måtten jag får, har du mätt fel, så blir det fel storlek! 

OBS ! Mät helst inte på gamla halsband, utan direkt på hunden !

                                              

                                   

                                       Halsband med knäppspänne

Till det fasta halsbandet behövs bara ett halsmått. Mät så att du kan få in ett par fingrar mellan måttband och hals, så att halsbandet inte kommer att sitta för tight. Testa också så att hunden inte kan backa ur det med det måttet.

             

                                                   Valphalsband

 

Det enda som behövs är ett halsmått. Halsbandet är ju ställbart så valpen har något att växa i

 

                                                     Promenadsele

 

Grim måttanvisning promenadsele

A-B  Halsmått.  Börja mäta ca 1 cm ovanför bröstknappen och upp i nacken. Dubbla det måttet så det blir ett helt halsmått. 

B-C Ryggmått.  Mät från den punkten du avslutade halsmåttet, ut på ryggen. Måttet skall gå förbi armbågarna, så att selen inte skaver i armhålan.

C-D Bröstomfång. Mät runt hela hunden för att få fram bröstomfånget.

A-D Bröststolpe. Utgå från den punkt du började mäta för halsmåttet, och mät ner mellan frambenen, förbi armbågen.

Som sagt, vid minsta tveksamhet, hör av er så hjälper jag till att guida !

Alla måtten jag får dubbelkollas med er, och är det något som jag inte tycker stämmer, så hjälps vi åt att komma fram till rätt mått !

                                                                                    / Ann