Jag försöker hela tiden att köpa hem nya färger på foder, om det är någon färg som ni saknar, hör gärna av er, så kan jag undersöka om det är något jag kan ta hem !

En del färger kan vara näst intill omöjliga att fotografera, och få i samma nyans som i verkligheten, då har jag valt att lägga ut bilder på halsband jag sytt med den färgen istället, det visar oftast den "rätta" färgen på tyget.

 

Bävernylon

Ett slitstarkt material som håller länge, utan att se slitet ut. Går alldeles utmärkt att tvätta i 30 grader fintvätt.

Fleece

Även det ett slitstarkt material, kan dock bli nopprigt efter ett tags användning. Tvättas också i 30 grader fintvätt.

Konstläder

Det konstläder jag använder mig av är av kanonkvalité, håller sig snyggt och oslitet mycket länge. Det går inte att maskintvättas, utan blir det smutsigt så torkas det av med en fuktig trasa. Jag har bara svart i lager, men det finns också i brunmelerat och vitt. Det kan ju tyckas "snålt" med så få färger, men jag har under åren testat många färgade konstläder (galon), och de spricker faktiskt efter ett par månader och längre än så, ska definitivt ett halsband hålla !

 

Tråd går att få i princip vilken färg som helst, därför har jag inga bilder på vilka trådfärger som finns. Vill man ha silver eller guldfärgad text, så använder jag mig av så liknande nyans som möjligt, med vanlig brodyrtråd. Det finns metallic brodyrtråd att köpa, men jag har testat dem och själva "guld" och "silver" nyansen slits bort inom väldigt kort tid, och kvar finns en jätteful grå grundfärg. Inte kul alls...

Alla ringar, d-ringar och sleifar i metall är svetsade ! Produkterna är sydda med rejäla sömmar, för att tåla tuffa tag.